Intuitie

Intuïtief zijn is niet bijzonder, je intuïtie volgen wel

Er wordt vaak gedacht dat als je intuïtieve boodschappen ontvangt, je hoger in ontwikkeling bent. Het hebben van intuïtie is niet zo bijzonder is. Ieder mens is van zichzelf intuïtief. Het gaat er veel meer om of je kunt leven volgens de intuïtieve boodschappen die je ieder moment ontvangt. Of die nu makkelijk of moeilijk uit te voeren zijn.

Hoe is dit bij jou? Heb jij de discipline en het lef om te leven volgens je intuïtie, zelfs als het gevolgen heeft die je niet kunt overzien? Door te handelen vanuit intuïtief vermogen kom je in je kracht te staan en dus je benut je je potenties volledig.

Wat is intuïtie?

Intuïtie is je persoonlijk of eigen weten/kracht. Intuïtie staat direct in contact met je lichaam en ligt buiten het bereik van cognitieve processen. Intuïtie neem je onmiddellijk en fysiek waar via je zintuigen: zien, horen, voelen. Je herkent het doordat je een verandering waarneemt in je energie, je hoort of voelt of ziet iets. Je kunt het voelen doordat je direct blijdschap ervaart of doordat je je energie ineens voelt wegtrekken.
Hoe komt het dat het zo moeilijk is te handelen naar je intuïtie?
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het de angst voor het licht in je, in plaats van voor je schaduw, dat je tegenhoudt. Angst om voor jezelf op te komen, angst om jezelf waardevol genoeg te vinden om in je kracht te mogen staan. Er is zoveel kracht en potentie in je, dat je het jezelf niet durft toe te vertrouwen. Het voelt veiliger om die enorme potentie van je te negeren en niet zichtbaar te maken. Raar eigenlijk dat je het mooiste van jezelf achterhoudt omdat je het vertrouwen mist om er mee om te gaan.
Wanneer sta je open voor je intuïtie en wanneer sluit je je er voor af?

Doordat er angst is voor de gevolgen van intuïtief handelen, is het makkelijker om er over te praten dan er naar te handelen. Het verstand kan in paniek raken bij het vooruitzicht van verandering. Het hangt af van de gevolgen die je denkt te zien of je er naar handelt. Wanneer je goed in balans bent en de uitkomst van een beslissing heeft geen levensveranderende gevolgen (of als het om anderen gaat en het jezelf niet raakt) dan vertrouw je op je intuïtie. Het is de angst voor de persoonlijke consequenties van je intuïtieve heldere boodschappen, wat maakt dat je je afsluit of afscheidt voor die boodschappen.

Hoe herken je dat je geen gehoor geeft aan intuïtieve boodschappen?

Wanneer je jezelf hoort zeggen: “Ik zou…”. Dan benoem je een intuïtieve boodschap waar je niet naar handelt.
“Ik zou eigenlijk willen zeggen dat ik overbelast ben en het niet meer aan kan.”
“Ik zou eigenlijk het liefst als zelfstandige in m’n eigen onderneming gaan werken.”
In deze zinnen wordt duidelijk dat je intuïtief weet wat goed voor je is, maar er niet naar handelt. Ofwel dat je jezelf saboteert. Wanneer je dit herkent, kijk dan of je door wilt gaan met jezelf te saboteren, of dat je liever integer wilt zijn naar je eigen intuïtieve leiding. Ervaar dat dit een keuze is die je ieder moment kunt maken.
Wil jij integer zijn naar je eigen intuïtieve leiding door er naar te handelen?

Neem dan nu, op dit moment de tijd en de ruimte om onderstaande vragen te beantwoorden. De antwoorden zullen je ondersteunen in het herkennen van je intuïtieve leiding en waar je saboteert. Zet jezelf in beweging door vanaf nu bewust te kiezen voor integer handelen naar je intuïtieve leiding.
1. Waarvan weet je dat je het wel zou moeten doen, maar het toch niet doet? (“Ik zou…”)
2. Hoe komt het dat je het niet doet?
3. Wat heb je nodig om in beweging te komen?

Door antwoord te geven op deze vragen zal het bewustzijn je laten zien waar je jezelf ontkracht. Je hebt dan de keuze om naar je intuïtie te gaan. Je intuïtie zal je laten zien waar je jezelf kunt versterken

Neem direct contact op